fbpx

Gravida Fitness Coach

Chantal Martins de Carvalho

Ik ben Chantal Martins de Carvalho. Woonachtig in Helmond samen met mijn man en twee zonen.

Met mijn man run ik Fabriek. Waar we samen verantwoordelijk zijn voor CrossFit lessen, dit is het onderwijzen van de zogeheten ‘leer van fitness’. 

Als coach liep ik jaren geleden vast op m.b.t. het coachen van zwangere en bevallen dames.
Ik ging op zoek naar informatie en kwam uit bij het opleidingscentrum van Core-academy, tegenwoordig beter bekend als powermama. 

Tegenwoordig volg ik meerdere keren per jaar bijscholing via seminars en masterclasses en ben aangesloten bij
platforms en netwerken waar bekkenfysio’s, verloskundigen en coaches elkaar kunnen versterken.

 

Sporten

In onze lessen kreeg ik ook te maken met zwangere en recent bevallen dames, die met specifieke vragen, beperkingen en klachten kwamen waarop ik niet direct een antwoord had. Dit was voor mij een teken dat ik me moest verdiepen in deze doelgroep om onze filosofie van CrossFit te kunnen waarborgen. Zo kwam ik in aanraking met het opleidingscentrum ‘Core-Academy’ welke exact voorzag in mijn behoefte als coach.

Ik heb hier de opleidingen gevolgd en meerdere keren per jaar komen we samen voor bijscholing. Afgelopen oktober heb ik een fantastisch weekend bijgewoond waar de Australische therapeut Anthony Lo (o.a. bekend door zijn successen behaald met topsporters) welke zijn kennis over ‘The Female Athlete’ met een select groepje heeft gedeeld. Online zijn er verschillende platforms en netwerken waar  bekkenfysiotherapeuten,
verloskundige en coaches zoals ik elkaar kunnen versterken. 

Ook in mijn regio heb ik een netwerk aan specialisten om mij heen, zoals een gespecialiseerde bekkenfysiotherapie, voedingsdeskundige, fysiotherapeut, en een sportmasseur. Dit omdat ik de overtuiging heb dat je d.m.v. je kennis te bundelen, je in de meeste gevallen tot oplossingen voor mijn doelgroep zal leiden
en dat is ‘KRACHT’ en daar hou ik van.