fbpx

Gravida Fitness Recensies

Hele dikke aanrader voor zwangere/bevallen vrouwen die graag onder goede begeleiding fit willen worden en blijven! Na mijn tweede bevalling wilde ik vooral weer een sterk lijf (na vele zwangerschapskwalen). Maar wel op een verantwoorde manier en met de juiste begeleiding om klachten te voorkomen. Na voldoende rust en een begeleide start via de fysio ben ik na 3 maanden begonnen met het Powermama programma. Tijdens de masterclass werd mij uitgelegd wat er met je lijf gebeurd voor, tijdens en na de bevalling, wat hierdoor de aandachtspunten zijn en hoe we hier tijdens t programma rekening mee gingen houden. Hierdoor kreeg ik het vertrouwen dat Chantal wist wat ze deed en wat ik nodig had (en waarom) voor een goed herstel! Super fijn! Alle oefeningen werden uitgebreid uitgelegd waarna kritisch werd gekeken naar de uitvoering en goed werd gelet op de ademhaling. Elke week een gevarieerd programma met een klein groepje mama’s waardoor iedereen ook individueel de aandacht kreeg. Ik vond het heerlijk dat ik werd uitgedaagd en de focus op werd gelegd op wat je allemaal wél kan als net bevallen vrouw. Na iedere les had ik het gevoel dat ik ook echt flink had gesport maar niet over mijn eigen grens was gegaan. Ik gebruik veel tips en oefeningen nog dagelijks .
Marianne
Voor iedereen die zwanger is óf net bevallen raad ik deze cursus aan. Chantal heeft zoveel kennis en legt alles rustig uit tijdens de masterclass. Tijdens de lessen leer je goed op je ademhaling te letten waardoor je verantwoord door kunt sporten. Na de les heb je ook echt iets gedaan. Het is totaal niet zweverig maar wel een bewustwording van wat het met je lichaam doet en hoe je moet herstellen.
Maartje
Ondanks dat ik geen fanatieke sporter ben, heb ik het ervaren als zeer fijne lessen. Als eerst een belangrijke 'theorie' les over waar je op moet letten tijdens het sporten tijdens én na je bevalling. Denk hierbij aan diastase, houding, ademhaling. Er wordt rekening gehouden met je niveau en eventuele klachten. Gewoon fijn sporten zonder na te hoeven denken over wat wel en niet kan en mag! In de lessen wordt je goed (bij)gestuurd zodat je op een verantwoorde manier kunt blijven sporten tijdens je zwangerschap.
Kim
Chantal is een zeer ervaren en fijne coach. Ze let goed op techniek en heeft veel kennis over sporten tijdens zwangerschap en na de bevalling.
Anne
Super leuke en gevarieerde sportlessen met hele goede uitleg en begeleiding van Chantal. Ik kan het alle zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen aanraden!
Manouk
Heel fijn en vooral lekker actief gesport bij Chantal tijdens mijn zwangerschap. ‘Echt’/actief sporten zolang als dit kon, vond ik belangrijk. Aan de andere kant geeft Chantal op een fijne manier grenzen aan, wanneer dit nodig is (en je zelf té actief wil blijven sporten). Wanneer je ergens last van hebt, heeft Chantal meteen een alternatieve oefening. Daarnaast krijg je een stukje interessante theorie over wat een zwangerschap en bevalling met je lichaam doet. Kortom: ik vond het hele fijne, actieve en interessante lessen!
Jolijn
Het Powermama programma is een echte aanrader. Zelf sportte ik voor mijn zwangerschap al veel, en vond ik het erg lastig om tijdens mijn zwangerschap te blijven bewegen op een verantwoorde manier. Het Powermama programma voldeed volkomen aan mijn verwachtingen en maakte dat ik lekker in mijn vel zat tijdens het tweede trimester.

Bij Chantal voel je je veilig en serieus genomen. Ze kijkt goed naar wat voor jou werkt en let op dat je niet over je grenzen gaat. Niks anders dan positief!!
Samantha
Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik graag zo lang mogelijk actief bezig blijven daarom heb ik me aangemeld bij Chantal. Ik heb door kunnen sporten tot mijn 34ste zwangerschapsweek. Hierna heb ik de oefeningen die ik geleerd heb bij Chantal thuis kunnen doen.

Ik vond de PowermamaFabriek een hele fijne en veilige plek om fit te blijven. Het is heel laagdrempelig en ontzettend gezellig! Sommige oefeningen zijn ook gebaseerd op de realiteit, zoals hoe je het best je baby kan optillen dat is ontzettend handig. Daarnaast was er ook altijd tijd om tips met elkaar uit te wisselen wat me ook veel gebracht heeft.

Inmiddels ben ik onlangs bevallen en dank mijn vlotte herstel grotendeels aan deze cursus. Binnenkort ga ik weer verder met de cursus om op een verantwoorde manier weer fit te worden!
Romy
Dit zou je echt standaard bij een zwangerschap moeten krijgen. Grote meerwaarde😃
Nadat ik best wel fit mijn eerste zwangerschap in ging en deze ook tot de laatste dag sportend voltooide, was dat bij nummer 2 toch wat anders. Mijn lijf was een stuk zwakker dan voorheen en ik was nog lang niet op mijn oude sportniveau terug. Dit was tijdens de zwangerschap dan ook te merken aan mijn bekken. Omdat ik na de bevalling graag weer aan de gang wilde, maar dit ook op een verantwoorde manier wilde doen, ben ik begonnen met een bezoek aan de bekkenfysio. Na een paar behandelingen had ik alles weer onder controle en ben ik gestart met powermama bij Chantal.

Chantal legt duidelijk en begrijpbaar uit wat een zwangerschap en/of bevalling met je lijf doet. Het écht sporten daarbij is ook fijn. Ook omdat je weet dat er iemand net je meekijkt en op tijd inhaakt als iets niet lukt of niet goed wordt uitgevoerd. Fijn om te sporten in een groep van gelijkgestemden. Al met al een grote aanrader!
Maud
Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik op zoek naar een manier om fit te blijven en sterker te worden. Al snel kwam ik op Powermama uit. Ik had vooraf een lichte twijfel omdat ik van mezelf helemaal niet sportief ben aangelegd. Na een fijne kennismaking met Chantal ben ik vol goede moed begonnen met het programma Powermama.

De lessen zijn op een leuke manier uitdagend en Chantal let goed op wat je aankunt en geeft aanwijzingen hoe de oefeningen uit te voeren. Het fijne aan dit programma is dat je tijdens een zwangerschap op een verantwoorde manier kan blijven sporten. Daarnaast heeft Chantal erg veel kennis over wat er in je lichaam veranderd tijdens een zwangerschap en hoe je hier het beste op kunt letten tijdens de oefeningen. Ook is het fijn en gezellig om met mede mama's (in spe) te sporten.
Het sporten bij Chantal is mij zo goed bevallen dat ik ook na de bevalling en tijdens mijn 2e zwangerschap weer heb deelgenomen aan Powermama. Het is echt een aanrader!
Vicky
Heel fijn om begeleid te worden, zodat je tijdens je zwangerschap op een verantwoorde manier kunt (blijven) sporten. Niet alleen voor tijdens het sporten praktische tips, ook voor thuis, je dagelijkse dingen. Goede uitleg en begeleiding. Ik heb er veel aan nu, tijdens mijn zwangerschap, maar ook om het sporten na de bevalling weer op een verantwoorde manier op te kunnen pakken.
Michelle
Tijdens mijn 2e zwangerschap heb ik het powermama programma gevolgd. ( maart/ april 2019) Mijn ervaring is dat ik mij hierdoor fitter voelde tijdens de zwangerschap. Dit doordat je op een verantwoorde wijze in beweging blijft. Elke training krijg je daarnaast ook een klein stukje theoretische uitleg over een bepaald onderwerp met betrekking tot de zwangerschap of na de bevalling. Hierdoor “beweeg” je bewuster en weet je waarom je een bepaalde oefening wel of niet uit mag voeren, of wat je in plaats van wel mag doen. Doordat ik tijdens de powermama trainingen deze uitleg kreeg kon ik dezelfde tips toepassen tijdens de crossfittrainingen. Hierdoor heb ik tot week 35 kunnen trainen op een verantwoorde en aangepaste wijze. Inmiddels bevallen van een prachtige 2e zoon. Ik ben ervan overtuigd dat de powermama trainingen en aangepaste crossfit hebben bijgedragen aan hoe fit ik mij voelde tijdens de bevalling en hoe ik mij nu na 3 weken alweer voel. Uiteraard is er tijd nodig om te herstellen na de bevalling maar doordat ik fit dit proces ben ingegaan heb ik het idee dat het soepeler verloopt dan bij mijn eerste zwangerschap. Een aanrader voor elke zwangere vrouw. Tot slot ga ik over een aantal weken opnieuw de cursus volgen en dit keer voor mij gericht op verantwoord opbouwen van sporten na de bevalling!
Lieke
Ik heb mijzelf aangemeld voor de cursus PowerMama omdat ik op dat moment zwanger was en ik graag fit mijn bevalling tegemoet wilde gaan. Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd ik heb veel geleerd over de bekkenbodem en over het op de juiste manier trainen van de buikspieren. Daarnaast waren de lessen gezellig en goed afgestemd op een zwangere vrouw. Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere moeders of mommy's to be, omdat het een goede manier is op fit te blijven of te worden, tevens is het hartstikke leerzaam en denk ik dat je tips ontvangt waar je je hele leven profijt van kunt hebben. Ik ga nadat ik weer mag sporten na mijn keizersnede, de cursus wederom volgen.
Marloes
Na mijn bevalling ging de corona lockdown er vrij snel vanaf. Helaas was geen cursus powermama op dat moment omdat groepslessen binnen nog verboden waren. Personal training mocht wel. Omdat ik letterlijk niet lekker in mijn vel zat besloot ik Chantal te bellen en heb naar de mogelijkheden gevraagd. N.a.v dit gesprek zijn we samen het PT traject ingegaan. Hier leerde ik vertrouwen te krijgen in het proces en de prestatie te omarmen die mijn lijf geleverd had. Hier ben ik heel dankbaar voor. Inmiddels ben ik al weer 2 maanden als vanouds aan het (toer) fietsen en fitnessen en durf te zeggen dat ik weer “in shape” ben.
Jony
Omdat ik graag weer mijn sport activiteiten wilde oppakken ging ik opzoek om dit op een verantwoorde manier te doen. Zo kwam ik uit bij de cursus van powermama. Daar leerde ik voornamelijk geduld te hebben en niet alles te snel weer willen. En ik leerde er een juiste houding aan te nemen zo dat mijn lichaam op een juiste manier kan gebruiken met een correcte aansturing van mijn bekkenbodem. De cursus was een perfecte opstap naar de reguliere crossfit en ik voel mu nu eerlijk gezegd een echte POWERMAMA.
Chantal
Dankzij de PowerMama lessen bij PowerMama Helmond ben ik erg bewust geworden van de invloed van sporten op de groei van het kindje in mijn buik. Door de lessen ben ik veel te weten gekomen over de verschillende zwangerschapshormonen en de invloed daarvan op je lichaam. Daarnaast heb ik veel (ademhalings) oefeningen geleerd die ik tot het einde van mijn zwangerschap kan blijven doen. Zo hoop ik tot aan de bevalling lekker in beweging te kunnen blijven op een veilige en verantwoorde manier. Ik raad het programma voor iedereen aan (zwanger of (net) bevallen). Je leert er heel veel van, je wordt bewuster van je lichaam en je weet waar je rekening mee moet houden om te kunnen blijven sporten. De lessen worden erg leuk en zeer deskundig gegeven door Chantal en elke les wordt afgesloten met een leuke workout. Inmiddels ben ik alweer bijna 30 weken zwanger en nog steeds regelmatig te vinden in de Crossfit Fabriek 0492 (uiteraard wel met wat aanpassingen). Super bedankt Chantal!💪🏻
Marit
Toen ik was zwanger was van ons derde kindje sportte ik bij CrossFit Fabriek, en daar geeft Chantal ook het programma speciaal voor zwangere dames. Dus het was logisch dat ik daar aan zou deelnemen en het leek mij een leuke en leerzame toevoeging op het crossfitten. Ondanks dat het mijn 3e zwangerschap is heb ik er toch nog een hoop dingen geleerd. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van diastase gehoord, wat dit met je lichaam doet en wat ik kan verwachten na de zwangerschap. Verder heb ik goede handvaten aangeboden gekregen hoe ik tijdens de reguliere crossfit lessen kan blijven sporten. Wat ik wel en niet meer kan doen. En hoe in een rustiger tempo nog een hele tijd kan blijven sporten tijdens de zwangerschap. Ik raad deze cursus aan alle moeders aan omdat ik het heel waardevol en zeker ook erg gezellig ervaren heb.
Kim
Via de zorgboog ging ik kijken voor zwangerschapscursussen. En ik wilde iets actiefs, iets anders dan bij mijn eerste zwangerschap. Crossfit sprak mij direct aan. Ik heb ook niet getwijfeld maar direct contact gezocht en aangemeld. Ik wilde graag meer te weten komen over mijn zwangere lijf . Ik voelde me fit tijdens de zwangerschap en leerde op een heel andere manier naar mezelf en mijn lichaam kijken door de positieve insteek van de cursus. Vanaf les 1 was ik gelijk enthousiast, ik dacht: waarom wist ik dit niet eerder. Ik had het graag bij mijn eerste zwangerschap of na de bevalling ook graag gedaan. Daarom benoem ik het vaak tegen zwangere dames die ik tegen kom. Je leert zoveel meer over jezelf als persoon, je grenzen en dat je toch heel veel kan doen op een aangepaste manier tijdens je zwangerschap. Het heeft mij in elk geval veel gebracht en ik zou bijna zeggen dat iedere “mom tob e” dit zou moeten uitproberen. Niet twijfelen maar aanmelden. En doen! Lekker fit en gezond je zwangerschap in.
Leonie
Heel goeie lessen met duidelijke no nonsense uitleg en een top coach! Echt een aanrader!
Ellen
Dankzij de powermama lessen ben ik erg bewust geworden van de invloed van sporten op de groei van het kindje in mijn buik. Door de lessen ben ik veel te weten gekomen over zwangerschapshormonen en de invloed daarvan op je lichaam. Daarnaast heb ik veel (ademhalings) oefeningen geleerd die ik tot aan het einde van mijn zwangerschap kan blijven doen. Zo hoop ik tot aan de bevalling lekker in beweging te kunnen blijven op een veilige en verantwoorde manier. Ik raad het programma voor iedereen aan (zwanger of (net) bevallen). Je leert er heel veel van, je wordt bewuster van je lichaam en je weet waar je rekening mee moet houden om te kunnen blijven sporten. De lessen worden erg leuk en deskundig gegeven door Chantal en elke les wordt afgespoten met een leuke workout. Inmiddels ben ik alweer 30 weken zwanger en nog regelmatig te vinden bij CrossFit fabriek (uiteraard wel met wat aanpassingen0. Super bedankt Chantal!
Marieke
Ik heb me aangemeld omdat ik op zoek was naar iets wat me na mijn bevalling weer vertrouwen gaf in mijn lichaam. Dat alles nog steeds normaal of weer normaal functioneert. Ik zag deze cursus als een opmaat naar weer ‘normaal’ sporten. Het resultaat is dat ik weer vertrouwen heb gekregen in mijn lichaam en sportieve kunnen. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, een gezellige groep vrouwen die allemaal in hetzelfde schuitje zitten en je werk alvast fysiek een beetje toe naar reguliere sportprogramma’s. De trainster is kundig, gemotiveerd en spreekt uit eigen ervaring dat maakt de cursus erg informatief. Ik zou het programma zeker aanraden aan andere moeders.
Linda
De cursus powermama in 2019 gevolgd tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje. Had ik dit eerder geweten, had ik dit ook gedaan bij mijn zwangerschap van mijn eerste kindje graag willen doen. Echt een aanrader. Een cursus waarbij je ook echt iets doet.

Afgelopen najaar 2020, de cursus opnieuw gedaan dan wel voor na de bevalling, als een echte powermama.

De cursus begint opbouwend, er wordt gekeken naar je lichaam, houding op je eigen niveau. Je krijgt tips en tricks hoe om te gaan als zwangere met houdingen en toch ook actief sporten, wel aangepast. Ook tijdens het ontzwangeren, was het echt een verademing om weer opnieuw de cursus te doen, weer vertrouwen in je lichaam te krijgen. En de status van je diastase te weten en hoe eraan te werken indien nodig. Er wordt daarnaast voldoende aandacht besteed aan relevante informatie die een zwangere niet zomaar weet.

Elke verloskundige praktijk zou dit eigenlijk moeten aanbevelen. Chantal geeft prettig les en je kan voor al je vragen bij haar terecht! Echt een powercoach!
Leonie
Ik heb erg veel gehad aan de PowerMama cursus van Chantal. Je leert hier niet alleen hoe je het beste kan bewegen, zowel tijdens als na je zwangerschap, maar o.a. ook hoe je de bekkenbodem kaan aanspannen en ontspannen en hoe je op de juiste manier kan ademhalen. Je wordt hiermee goed voorbereid op de bevalling! Chantal weet waar ze het over heeft en geeft waardevolle adviezen en tips. Ze houdt hierbij goed ieders grenzen in de gaten en past hier de oefeningen op aan. Chantal is daarnaast niet allen professioneel maar ook een lief en warm mans. Kortom, een echte aanrader!
Lisa
Een leuke en goede cursus! Chantal geeft veel informatie en kundige adviezen. De sportoefeningen zijn uitdagend voor elk niveau (maar wel te doen, ook voor mij als beginner). Enige nadeel is dat de cursus niet doorloopt tot eind zwangerschap. 😉 Gelukkig kan ik op een ander moment doorgaan met de sportlessen.

Echt een aanrader voor iedereen die een leuke, afwisselende en wat uitdagende cursus zoekt!
Natasja
Ik heb de afgelopen 2 maanden de PowerMama cursus gevolgd bij Chantal. Daarvoor was ik al lid van de CrossFit Fabriek en hoorde ik veel positieve verhalen over de cursus. Toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was, wilde ik ik deze dan ook graag gaan volgen. Ik heb persoonlijk heel veel gehad aan de professionele begeleiding en alle informatie. Het bereid je voor op de bevalling en helpt je om op een verantwoorde manier te sporten. Zowel vóór, tijdens als na de bevalling. Ik vond het heerlijk om nog bezig te kunnen blijven. Chantal is professioneel en brengt haar kennis op een prettige manier over aan de groep met oog voor iedereen. Ze heeft een warme persoonlijkheid en is altijd bereid me ook in de reguliere CrossFit lessen van tips en adviezen te voorzien. En ooit weet ik het ook zelf door wat ik in de cursus heb geleerd. Ik raad het iedere PowerMama (in spe) aan!
Dewy

Recensies

Maak gebruik van het formulier om je recensie in te zenden.